Podnebne spremembe
kaj lahko storim

Časa nimamo več veliko!

Climate Crisis Portal

Globalne temperature se zaradi človekove dejavnosti močno zvišujejo.

Ljudje po vsem svetu že čutijo posledice, od močnejših vročinskih valov do naraščajoče gladine morja. Razmere se bodo v prihodnjih desetletjih verjetno še poslabšale.

Časa nimamo več veliko!

Znanstveniki so ugotovili, da lahko z nujnimi ukrepi še vedno preprečimo najnevarnejše posledice podnebnih sprememb.

Naš projekt razvija "portal o podnebnih vprašanjih" v preprostem jeziku. Na njem najdete praktične predloge za posamezne ukrepe, ki so nujno potrebni za ublažitev podnebnih sprememb. Vsebine načrtujemo ne le v nemškem, slovenskem, grškem in angleškem jeziku, temveč tudi v turškem in bosanskem jeziku. Tako bomo lahko dosegli družinske člane, ki slabše obvladajo jezik posamezne države. Obiskovalcem bomo v preprostem jeziku predstavili, kaj pomenijo podnebne spremembe in kaj lahko stori vsak posameznik. Te informacije bodo na voljo tudi v mobilni aplikaciji za pametne telefone in v obliki podkastov , ki jih bo mogoče prenesti.

Rezultate bomo razširjali prek glasil, zlasti organizacijam migrantov in beguncev ter državljanom, ki ne govorijo maternega jezika.

Na naši e-platformi bo portal o podnebnih vprašanjih omogočal izbiro jezika ( angleščina, nemščina, grščina, bosanščina, turščina ) in zagotavljal pomembne informacije v enotah, povezanih z naslednjimi temami: