Κλιματική αλλαγή
τι μπορώ να κάνω

Δεν έχουμε πολύ χρόνο!

Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται απότομα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αισθάνονται ήδη τις συνέπειες, από τα πιο έντονα κύματα καύσωνα μέχρι την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Η κατάσταση είναι πιθανό να επιδεινωθεί τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο!

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επείγουσα δράση μπορεί ακόμη να αποτρέψει τις πιο επικίνδυνες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο μας αναπτύσσει μια «Πύλη Κλιματικών Θεμάτων» σε απλή γλώσσα. Παρέχει πρακτικές προτάσεις για μεμονωμένα μέτρα που απαιτούνται επειγόντως για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Σχεδιάζουμε το περιεχόμενο όχι μόνο στα γερμανικά, σλοβενικά, ελληνικά και αγγλικά, αλλά και στα τουρκικά και τα βοσνιακά. Αυτό θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε μέλη της οικογένειας που είναι λιγότερο ικανά στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας. Θα δείξουμε στους επισκέπτες σε απλή γλώσσα τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι επίσης διαθέσιμες σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για smartphones και σε μορφή podcasts που μπορούν να μεταφορτωθούν.

Θα διαδώσουμε τα αποτελέσματα μέσω ενημερωτικών δελτίων, ιδίως σε οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων, καθώς και σε πολίτες που δεν μιλούν τη μητρική τους γλώσσα.

Στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα, η Πύλη για τα Κλιματικά Θέματα θα επιτρέπει την επιλογή γλώσσας (αγγλικά, γερμανικά, ελληνικά, βοσνιακά, τουρκικά) και θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε μονάδες που σχετίζονται με τα ακόλουθα θέματα: